slogan shit-opgelicht

Iemand die je kent suggereert om op een snelle manier geld te verdienen. Daarvoor moet je lid worden van een netwerk. Dat doe je door een instapkost (startbedrag, investering in cryptomunten, abonnement, ...) te betalen en nieuwe leden te werven.

Die nieuwe leden worden op hun beurt aangespoord om nieuwe mensen te ronselen. Uiteraard hoort daar steeds een instapkost bij. Dat geld dient enkel om de personen die het piramidesysteem als eerste opzetten, rijker te maken.

Strafbaar

Wees op je hoede voor dat soort voorstellen, want je kunt het slachtoffer worden van een piramideverkoop. Als je daaraan meedoet, riskeer je niet alleen veel geld te verliezen, maar ben je ook medeplichtig aan een strafbaar feit.

Wat is piramideverkoop?

Piramideverkoop is een vorm van oplichting waarbij mensen worden geronseld door hen winst te beloven in ruil voor een bijdrage. Die bijdrage gaat naar andere leden hoger in de piramide.


Om in de piramide op te klimmen en uiteindelijk geld te verdienen, moet je andere mensen aantrekken, die op hun beurt moeten investeren en werven. De verkoop van producten is bijkomstig en niet de belangrijkste bron van inkomsten.